Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg liszt, 50 dkg túró, 3 ek. tejföl, 15 dkg cukor, 1 tk. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja + leve, 1 csipetnyi só, 1 tojássárgája + 1 ek. cukor a tetejére.
Elkészítés: A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport és a reszelt citromhéjat. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a sót, majd a túrót, a citrom levét, végül óvatosan beledolgozzuk a lisztet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük benne a tésztát, a tetejére csurgatjuk a cukorral elkevert tojássárgáját és 180°C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése