Hozzávalók: 10 dkg cukor, 4 ek. kakaó, 2 dl tej, 10 dkg margarin, 1 rumaroma/fél dl rum, 50 dkg háztartási keksz, kókuszreszelék.
Elkészítés: A kekszet apró darabokra törjük és egy nagy tálba öntjük. A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot és a tűzről levéve beletesszük a rumot. Ezután ráöntjük a kekszre és összekeverjük. Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan feltekerjük henger alakúra, közben összenyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos. Kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, meghengergetjük kókuszreszelékben és éles késsel fél cm szélesre szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése