Hozzávalók: 4 tojás, 3 dl cukor, 2 dl olvasztott vaj, 2 dl tej, fél tk. só, 3 tk. sütőpor, 3 tk. vaníliás cukor, 2 dl liszt (én picit többet tettem bele, mert túl híg volt a tészta), 4-5 nagyobb alma, fahéj, cukor.
Elkészítés: Az almát megmosom, meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét és cukorral, fahéjjal ízesítem. A tojást összekeverem a cukorral, a vajat a tejjel, majd hozzáöntöm a tojáshoz. A sót, sütőport és a vaníliás cukrot elvegyítem a liszttel és a tojásos masszához keverem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a tésztát. Kevés zsemlemorzsát szórok rá, erre jöhet az alma, majd a végén még egy kis vaníliás cukrot szórok rá és mehet is a sütőbe. 200°C-on 25-30 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése