2011. november 25., péntek

Kakaós piskótatekercs


Gyors, finom és egyszerű (bár a tekeréssel picit megszenvedtem, mikor már benne volt a krém) süti a tesómnak :).

Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás (szétválasztva), 8 ek. cukor, 80 g liszt, 30 g cukrozatlan kakaópor.
Krém: 2 ek. liszt, 2.5 dl tej, 12 dkg sütőmargarin, 6 ek. cukor, 2 ek. Nesquik.

Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet és a kakaót, majd kanalanként a keményre vert tojásfehérjét is - legyünk nagyon óvatosak, hogy ne törjön össze a hab! A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig. Ha kész, konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk így kihűlni. A krémhez először csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel és felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A puha margarint kikeverjük a cukorral és hozzáöntjük a lisztes tejhez, a Nesquikkel együtt. Az egészet jó alaposan elkeverjük. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, ismét feltekerjük és már készen is vagyunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése