2011. december 18., vasárnap

Háromcsokis brownie


Sütöttem már 1-2 brownie-t életemben. Azt hittem, hogy a legelsőnél jobb nem lesz. Tévedtem. Nyilván a 3 féle csokoládé együtt teszi ezt a sütit varázslatossá, de a fehércsokit mégis kiemelném, hisz egyrészt olykor-olykor kibukkan a nagy barnaságból, másrészt, ha beleharapsz, muszáj behunynod a szemed és elmerülnöd az ízkavalkádban, amit ez az enyhén megolvadt - és talán ettől tejkaramella ízű - csokoládé okoz.

Hozzávalók: 185 g vaj, 185 g étcsoki, 3 tojás, 275 g cukor, 160 g liszt, 60 g kakaópor, 75 - 75 g durvára vágott tej- és fehércsoki.

Elkészítés: A vajat és az étcsokit egy lábasban kis lángon megolvasztjuk, simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat a cukorral jól elkeverjük és hozzáadjuk a csokis krémhez. Beleöntjük a lisztet és a kakaót (én apránként adagoltam a krémbe és folyamatosan kevergettem), végül hozzákeverjük a fehér- és tejcsoki darabokat. A masszát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és 40 percig sütjük. A teteje szép fényes lesz. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük fel és adjuk át magunkat az élvezeteknek.

(u.i.: ilyet mindenképp kell neki csinálnom - Milkából!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése