Már az elején mondom,hogy nem szeretek kelt tésztát csinálni (és most igencsak finoman fogalmaztam). Nem is úgy néz ki,ahogy kellene neki,mert hiába liszteztem ki a nyújtódeszkát,mégis odaragadt a tészta. Ennek eredményeképp nem tudtam rendesen feltekerni. Kép most nem lesz,mert erre nem vagyok büszke. Majd legközelebb sikerül. De azt meg kell hagyni,hogy nagyon finom lett! 11 kis "csiga" jön ki a receptből.
A tésztához: 5 g porélesztő, 1.25 dl tej, 225 g liszt, 45 g cukor, 35 g vaj.
A töltelékhez: 30g vaj, 3 ek. cukor, 1 ek. víz, 1 ek. kakaópor.
Elkészítés: A vajat kicsit megolvasztjuk, a tejet langyosra melegítjük. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és simára gyúrjuk, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk minden egyebet és jól elkeverjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk egy kb. 30x40 cm-es téglalappá, egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket és hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Hagyjuk még kelni kb. fél órát, majd előmelegített sütőben 250°C-on 10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése