A palacsinta az egyik kedvenc ételem,a vaníliapudingot azonban nem szeretem. Ennek ellenére megcsináltam ezt a receptet és milyen jó,hogy megcsináltam. A citrom feljavította a számomra nem túl jó ízű vaníliapudingot és remek ebéd lett belőle! :)) A maradék palacsintát pedig a saját készítésű baracklekvárommal ízesítettem.
Tésztához: 2.5 dl tej, 2 tojás, só, 150 g liszt, 2 ek. olaj
Krémhez: 1 citrom, 1+3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 tojássárgája, 60 g porcukor
Elkészítés: A tésztához a tojásokat elkeverjük a tejben és hozzáadunk egy csipet sót,majd apránként a lisztet,csomómentesre elkeverjük,lefedjük és fél óráig pihentetjük. Közben a krémhez a citromot alaposan megmossuk, levét kinyomjuk és a héját lereszeljük. 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A reszelt citromhéjat a maradék 3 dl tejhez adjuk,felforraljuk,majd 10 percig lefedve pihentetjük. A tojássárgákat habosra keverjük 60 g porcukorral, hozzáadjuk a pudingos tejet és a vaníliás meleg tejet, majd mérsékelt tűz fölött, folyamatos kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. A tésztában elkeverjük az olajat és megsütjük. A krémet csak azután töltjük bele, miután langyosra hűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése