2011. július 10., vasárnap

Baconös-kolbászos-hagymás lepény


Az ötlet a Csakapuffin-ról származik,egy jó ideje kacérkodok már vele,de nálunk nem volt otthon leveles tészta. Viszont akinek ezt csináltam,ott volt,így végre elkészíthettem :)) Nagyon finom és egyszerű vacsora lett belőle!

Hozzávalók: 250-300 g leveles tészta, 1 fej hagyma, 6 szelet bacon, fél rúd kolbász, tejföl, reszelt sajt.

Elkészítés:
A leveles tésztát a készítés előtt kb. 2 órával kivesszük a mélyhűtőből és felengedjük. A bacon-t félbevágjuk és megsütjük (de ne keményre!),majd a zsírjában a felkarikázott hagymát pár perc alatt megfonnyasztjuk. A kolbászt felkarikázzuk,a sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tésztát kihajtogatjuk,tepsibe tesszük,a peremeit felhajtjuk,megkenjük tejföllel. Rátesszük a hagymát,a bacont és a kolbászt,majd megszórjuk reszelt sajttal és már mehet is a sütőbe. Kb. 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése