2010. március 18., csütörtök

Feketeerdő torta

Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 8 dkg kakaópor, fél zacskó sütőpor.
Töltelékhez: 1/2 l habtejszín, 1 üveg meggybefőtt, 1 cs. vaníliás pudingpor, porcukor, fahéj, csokireszelék a tetejére.

Elkészítés:
Tortalap: Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előbb kikevert masszával. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a tésztához. Kivajazunk egy tortaformát, morzsával meghintjük, a piskótatésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben (180°C) 20-30 percig sütjük. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk.
Töltelék: A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A pudingot a meggy levében megfőzzük (előtte kis tejjel csomómentesre keverjük). A tejszínt némi porcukorral jó keményre felverjük. Az alsó tortalapra a puding és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket ráhelyezzük. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre kerül a maradék puding és a tejszínhab egy része, majd ráhelyezzük az utolsó tortalapot. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal és megszórjuk csokireszelékkel. Díszítésként meggyet használhatunk. Az elkészült tortát tegyük hűtőbe fogyasztás előtt kb. másfél órára.

ez a második torta, amit eddig készítettem. viszont az első olyan, amit teljesen egyedül. az elsőt a mami segítségével, öcsikém születésnapjára, jó pár évvel ezelőtt... az egy puncs torta volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése