2012. január 6., péntek

Chilis forrócsoki

Egy német recept alapján készítettem el, pont annyira csípős, hogy ne legyen kellemetlen, de azért érezni is lehessen. Hideg téli éjszakákra tökéletes. Holnapra narancsos forrócsokit tervezek ;).

Hozzávalók (2 pohárhoz): 1 késhegynyi chilipor, 40 g keserű csokoládé, 250 ml tej, 1 tk. méz, 1 tk. barnacukor, 1 késhegynyi fahéj.

Elkészítés: A csokit kockákra vágom és a többi hozzávalóval együtt egy lábasba teszem, majd folyamatosan kevergetve az egészet felforralom. Ha felforrt, leveszem a tűzről és tovább kevergetem, míg nem lesz teljesen homogén az egész. Ezután pohárba töltöm és tejszínhabbal dekorálom.

2 megjegyzés:

  1. ***jól van jöhet. hívjál fel, aztán hozd. köszi :)

    VálaszTörlés
  2. viszem, viszem, de csak lassan, nehogy kilögybölődjön! :)

    VálaszTörlés