A Nők Lapjában láttam meg ezt a receptet és tudtam,hogy ezt meg kell csinálnom. Most úgyis eper szezon van,szerintem mindenki szereti az epret is,palacsintát is. Nagyon könnyű elkészíteni,mesésen néz ki és isteni finom! :))
Hozzávalók (8 db-hoz):
Tésztához: 200 g liszt,1 kk sütőpor,2.5 dl tej,2 tojás,2 ek porcukor.
Töltelékhez: 500 g eper,50+50 g porcukor,500 g krémtehéntúró,2 tasak vaníliás cukor,1 dl tejföl,3 ek tej,1.5 dl tejszín (én kész tejszínhabot tettem bele).
Elkészítés: A tallérokhoz a lisztet,sütőport,a felvert tojásokat,tejet és a porcukrot jól összedolgozzuk,robotgéppel simára keverjük és kb. fél óráig lefedve pihenni hagyjuk. Amíg a tészta pihen elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk,negyedekre vágjuk,lecsepegtetjük,majd megszórjuk porcukorral. A krémtúrót,vaníliás cukrot,tejfölt,tejet és tejszínhabot összekeverjük. Egy teflon serpenyőben kb. 10-12 cm átmérőjű tallérokat sütünk úgy,hogy mindkét felük aranybarna legyen. A tallérok egyik oldalát megkenjük a töltelékkel,beleteszünk 2-4 gerezd epret,megfújjuk tejszínhabbal,majd a tetejére ráteszünk egy tallért. Díszítésképp megszórjuk porcukorral és esetleg 1-2 epret is rátehetünk,hogy még szebb legyen. Jó étvágyat hozzá! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése