Ezt a receptet egy régi újságcikkben találtam. Rögtön tudtam,hogy ezt meg kell csinálnom :D Nagyon egyszerű,hamar kész van,nem kell hozzá túl sok minden és rendkívül finom! Köretként krumplipürét készítettem hozzá.
Hozzávalók: 30 dkg sovány darált hús, 4-5 szelet bacon, 1 db zsemle, 1 dl tej, 1 db tojás, 2 db újhagyma, 3 ek olaj, Vegeta, vékony sajtszeletek, petrezselyemzöldje
Elkészítés: Az újhagymát megtisztítjuk és apró karikákra vágjuk, a bacon-t felkockázzuk. Ezt 2-3 evőkanál olajon megpirítjuk,majd hozzáadjuk a darált húst és lassú tűzön egy kicsit megpároljuk, majd levesszük a tűzről. A zsemlét tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk és egy nagy tálban a bacon-ös, hagymás hússal, Vegetával (ízlés szerint), valamint a tojással és egy kis olajjal jól összedolgozzuk. Az egészből húspogácsákat formázunk, sütőpapíros tepsibe tesszük és kb. 6 percig, forró sütőben sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és minden húspogácsára teszünk egy kis szelet bacon-t és így sütjük tovább még 5 percig. Mikor a bacon már megpirult, de még nem kemény, ismét kivesszük a sütőből és a sajtszeleteket rátesszük a húspogácsákra. Ezután addig sütjük, míg a pogácsák szép aranybarnák nem lesznek. A legvégén apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése